• Een aantal weken geen wedstrijdkorfbal, maar de selectie van Spirit heeft niet stilgezeten. Zaterdag 11 mei wordt de competitie weer hervat en speelt Spirit een uitwedstrijd in Opende. De wedstrijd wordt om 16.15 uur gespeeld op Sportpark De Olde Wierden.

  Eerste competitiewedstrijd
  Zaterdag 20 april speelde Spirit haar eerste wedstrijd in de Ereklasse. Spirit was weer uitermate effectief en won de wedstrijd met 19-10 tegen het succesvolle SCO. Hierna volgde een korfbalpauze van drie weken, maar Spirit heeft niet stilgezeten.

  Oefenwedstrijd
  In het zonnige lenteweer speelde de selectie van Spirit afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd op eigen terrein als voorbereiding op de wedstrijd tegen OKO/Bies. Deze werd gewonnen met 27-10 van DWS.

  OKO/Bies & herstel blessures
  Na twee wedstrijden gespeeld te hebben, heeft de ploeg van Christiaan Schaafsma nog geen wedstrijd gewonnen. Beide keren werd er nipt verloren. Lejon Bruinekreeft en Justin Terpstra zitten weer bij de selectie; de selectie is na een lange tijd weer helemaal compleet en fit.

  Lejon Bruinekreeft
  ,,Ik verwacht dat OKO fysiek gaat spelen tegen ons. Ze gaan ons daarmee proberen af te stoppen, denk ik. Dit komt natuurlijk ook omdat ze uit de twee gespeelde wedstrijden niet wisten te winnen en zaterdag thuis spelen.
  Ze hebben veel lengte op de mannen en sterke dames. Wij moeten er daarom voor zorgen om zo zuiver mogelijk te schieten, zodat de Groningers niet alles afvangen. Als wij goed voorbereid zijn op de strijd en het fysieke spel van hen en daar tegenover slim en fysiek korfbal spelen met het nemen van de juiste kansen gaan we hopelijk de punten ophalen in het verre Groningen.’’