• VOORTHUIZEN-Spirit is de competitie met een zwaarbevochten overwinning gestart. Dankzij de winnende treffer van nieuwkomer Lejon Bruinekreeft in de laatste minuut werd De Wâlden met 16-17 verslagen.

    In het op 160 kilometer van Voorthuizen gelegen Sportcomplex Kaetsjemouilân in het Friese Oentsjerk ging de talentvolle ploeg van trainer Jeroen van Brakel verder met waar het in oktober 2020 mee gestopt was: winnen. Opvallend genoeg speelde Spirit in die laatste officiële wedstrijd ook tegen De Wâlden. Elf manden geleden werd het 17-10 voor de ploeg uit Voorthuizen tegen een fysieke tegenstander en was er een glansrol voor invaller Richard van Beek, die nu met vijf doelpunten topscorer werd.

    Bij Spirit ontbraken Wiebe Westerhuis en Anneke van Puurveen vanwege blessures en maakten Lieke Beckerman en Lejon Bruinekreeft hun debuut voor de Voorthuizenaren. Gedurende de hele wedstrijd bleef het duel spannend en slaagde Spirit er nimmer in om afstand te nemen. Na een 8-9 ruststand wist Spirit uiteindelijk voor de derde keer in de laatste vier uitduels met een punt verschil te winnen.

    Trainer Jeroen van Brakel: ,,Wij hadden ons goed voorbereid op De Wâlden en in vergelijking met de vorige wedstrijd waren zij beter en minder fysiek gaan spelen. Deels hebben wij het ook onszelf moeilijk gemaakt, zo wisten wij uit twee strafworpen en zeven vrije ballen niet te scoren en lukte het ons niet om ruim op voorsprong te komen. Bij een 16-16 tussenstand in de slotfase hadden wij een time-out en koos het aanvallende vak zelf voor de strategie die ons de winnende treffer opleverde, dat was prachtig en kenmerkend voor hoe wij samenwerken”.

    Doelpuntenmakers Spirit: Richard van Beek 5, Rens Terpstra 4, Rosalie van der Stege 4, Lieke Beckerman 2, Linda van Puurveen 1 en Lejon Bruinekreeft 1.

    Bron: Barneveldse Krant