• Beste spelers, ouders/verzorgers en trainers,  

  In dit bericht willen wij jullie van informatie voorzien omtrent de teamindeling voor het nieuwe seizoen en de bekendmaking daarvan. Daarnaast een aantal belangrijke data.   

  Al wekenlang wordt er door de JTC, samen met trainers, gepuzzeld om een teamindeling voor het nieuwe seizoen te maken.  

  Hoe ziet de komende periode eruit?  

  • Zaterdag 17 juni: laatste competitiewedstrijden en dus afsluiting van het seizoen in de huidige teams.  
  • Maandag 19 juni t/m donderdag 22 juni: in principe geen trainen, tenzij trainers anders aangeven.   
  • Maandag 19 juni, rond 19:00 uur: publicatie van de teamindeling van alle teams (jeugd, junioren en senioren) voor het nieuwe seizoen en de trainingstijden op de website.   
  • Woensdag 21 juni, 18:45 tot 19:30 uur: inloop voor spelers en ouders voor het stellen van eventuele vragen rondom de teamindeling van de jeugd. De JTC zal daarvoor aanwezig zijn. Voor vragen en/of opmerkingen over de teamindeling van de junioren en senioren kun je mailen naar spirit-tc@ckvspirit.nl 
  • Zaterdag 24 juni: slotdag.   

  Het maken van de teamindeling is een zorgvuldig proces. Hierover de volgende uitleg: 

  Bij het maken van de teamindeling houden we altijd rekening met:  

  • De leeftijd:
   Voor het bepalen van de korfballeeftijd van de spelers voor het gehele seizoen 2023-2024 geldt de peildatum 31 december 2023. Deze is door het KNKV vastgesteld. Ook hebben we te maken met maximale en gemiddelde leeftijden per team.  
  • De spelersanalyse:
   Trainers vullen gedurende het seizoen tweemaal een spelersanalyse in. Hierbij wordt naast de korfbalvaardigheden van spelers, ook gekeken naar de inzet en aanwezigheid.   
  • Het inzicht van de JTC-leden:
   Tijdens het gehele seizoen onderhouden we contact met de trainers, en bekijken we wedstrijden en trainingen.   

  Deze punten bij elkaar genomen, komen we uiteindelijk tot een teamindeling. 

  Met deze teamindeling starten we het seizoen, maar er kunnen redenen zijn om deze indeling te wijzigen:   

  • Nieuwe leden of leden die vertrekken. 
  • Trainers van selectieteams (B1, C1, D1, E1) die niet tevreden zijn gaandeweg het seizoen, kunnen bij de JTC het verzoek tot wijzigingen indienen. 
  • Langdurige blessures:
   Bij langdurige blessures worden (indien mogelijk) jeugdleden uit de selectie- en opleidingsteams naar een lager niveau geplaatst om daar te kunnen herstellen en toe te kunnen werken naar een terugkeer op hun niveau. Dit betekent dat een ander jeugdlid de geblesseerde vervangt in het team en dat er per situatie bepaald wordt of dit tijdelijk of vast is.   

  Dit besluit ligt bij de JTC en zal in overleg met de trainers gaan.   

  We willen uw kind tijdens de trainingen en tijdens de (uit)wedstrijden zo goed en veilig mogelijk begeleiden. Daarom vinden we het belangrijk om te weten of uw kind medicijnen gebruikt, allergisch is of andere medische zorg nodig heeft. Ook als uw kind andere aandacht nodig heeft (ADHD, autisme, enz.) willen we daar graag van op de hoogte zijn. U kunt dit bij voorkeur melden bij de JTC. Hier zal vertrouwelijk mee worden omgegaan. Eventueel kunt u contact opnemen met een van de vertrouwenspersonen. 

  Sportieve groet,

  JTC